Започва определяната като историческа реч на председателя на Европейската комисия Урсула

...
Започва определяната като историческа реч на председателя на Европейската комисия Урсула
Коментари Харесай

На живо: Историческата реч на Урсула фон дер Лайен за бъдещето на ЕС

Започва определяната като " историческа реч " на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя ще разгласи някои от предложенията на Комисията, свързани с високите цени на силата в годишната си тирада за положението на Съюза пред Европейския парламент в Страсбург. Част от тях към този момент бяха оповестени импровизирано.

В речта Фон дер Лайен ще оповести желанията на Комисията за идващите дейности в отговор на войната в Украйна, енергийната рецесия и други провокации пред Европейски Съюз, оповестяват от Комисията.

Според организация Ройтерс, тя ще се разгласи за таван върху цената на тока, продаван от негазовите производители, от 180 евро на мегаватчас. Надценката ще се насочи за обезщетения на бизнеса и потребителите, които са пострадали от неговото повишаване, съобщи Пловдив 24.

Ценовият таван ще важи и за нуклеарните, вятърните, слънчевите и лигнитните централи.

Планира се и солидарна вноска на нефтените, газовите компании и тези, които работят на въглища и осъществят свръхпечалби.

В тази тенденция през вчерашния ден бяха и изказванията на еврокомисаря по енергетиката Кадри Симсон, която получи поддръжката на огромна част от евродепутатите. 

Речта за положението на Съюза е знаково събитие при започване на всеки нов политически сезон в Европа от последните 12 години насам, напомнят от Комисията.

Паралелно с това нейният ръководител показва и писмо с планове за законодателните начинания, които предстоят през идващите седмици и месеци.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР